Makarska látnivalók

Makarska a Horvátországba irányuló turizmus egyik nagyon kedvelt és népszerű uticélja. A Makarskai riviéra első állomása Makraska. Makarska városát 2 félsziget és a Biokovo-hegy öleli körbe, idilli környezetet biztosítva a városkának. Makarska fantasztikusan szép, valódi mediterrán üdülőváros pálmafákkal, nyüzsgő piacokkal, bűbájos, sikátoros óvárossal.

Makarskán mulatozásból és fesztiválokból is adódik rendesen., amelyek nagyon mulatságosak tudnak lenni. Kéthetente péntekenként halász estet rendeznek, ahol roston sült halat és finom bort kínálnak, mely mellé a régi hagyományokat felidéző népi játékok társulnak.

Minden évben megrendezésre kerül a hagyományos nyári karnevál, több napig tartó fesztelen mulatozással.Ha fesztiválozunk ennünk is kell, ajánlom mindenkinek Makarski Rafiolin nevű süteményt, amely helyi specialitás, Makarskán termett dióval töltött sütemény.

Makaraska strandjai aprókavicsosak és vidámak, tele bárokkal, éttermekkel, kávézókkal.:)Itt garantált a nyüzsgés éjjel-nappal.A fiatalabb korosztályt a tenger felett található barlangi diszkó (Grotta) és bár várja tárt karokkal.

A Makarskai riviérán búvárközpont várja a merülni vágyókat, különféle programokkal.A sportos nyaralás kedvelőinek ajánlom figyelmébe a Biokovo hegy megmászását, ahonnan bámulatos kilátásban lehet részünk, ideális hely millió fotó készítésére.

Makarska nevezetességek

Makarska a természet és a pezsgés kedvelőinek egyaránt tökéletes választás! Makarska a természettel kapcsolatos látnivalókban is bővelkedik, ilyen például a Biokovoi Botanikuskert, mely főként a Biokovo hegység növényeit, ritkaságait sorakoztatja fel.

A Biokovo hegy Horvátország legmagasabb hegye, melynek csúcsa busszal és autóval is elérhető.(autóval egy órás út, busszal öt és fél!!!) A hegyen a kontinentális és a mediterrán éghajlat találkozik, így egészen gazdag és különleges élővilággal rendelkezik.

A hegyen több barlang és sziklákba vájt üreg is található.A kilátás a hegyről páratlan!!! Jó idő esetén akár 250 kilométerre is elláthatunk.Kellemes program a lehet a Makarskai Kagylómúzeum megtekintése is, mely a világon az egyik legnagyobb ilyen típusú gyűjtemény( 3000 kiállított darabbal).

A városi látnivalókat kedvelőknek érdemes megtekinteni a Szent Márk Székesegyházat, melyet a 18 században kezdtek el építeni és a mai napig sem fejeztek be.

A Városi múzeum a környék és Makarska történelmét mutatja be rengeteg kiállítási anyaggal.A vallásos embereknek kihagyhatatlan látnivaló a zarándokok kedvelt uticélja a Vepric barlang, mely Szűz Mária egyik jelenési helye.

Tipp: Ha Makarskán járunk mindenképpen érdemes ellátogatni a Svinišću nevű településen lévő Kremenkó éttermbe, mely hamisítatlanul kőkori hangulatot áraszt.