Lastovo sziget nyaralás

A sziget 1989-ig katonai terület volt, így kizárólag jugoszláv léphettek a szigetre.A jugoszláv turisták számára egyetlen hotelt építettek a szigetre, mely azóta is az egyetlen szálloda Lastovo szigetén.

A sziget viszonylag messze fekszik a szárazföldtől, a nyílt tengeren.Több utikönyvben az “érintetlen sziget” elnevezéssel illetik.

Ez Dalmácia legmelegebb szigete, nyaranta nem ritka a huszonhét fokos tengervíz sem.A sziget igen gazdag állat-és növényvilággal rendelkezik.

Az itt élők főként mezőgazdaságból és halászatból élnek, a turizmus annyira nem számottevő, mint a többi szigeten.A sziget 2 jelentősebb településsel rendelkezik, Ubi és Lastovo.

A sziget körüli vizek kiválóan alkalmasak búvárkodásra, több víz alatti barlang is található errefelé.

Lastovo sziget

Lastovo sziget látnivalók

Struga világítótorony
Lastovo szigetének déli részén található a Struga világítótorony, melyből csodálatos kilátás nyílik a környékre.

Zaklopatica öböl
Érdemes ebbe a családias ki öbölbe is ellátogatni, melynek partján csupán tizenöt ház áll.A házak közül háromban étterem is üzemel!Bármelyik éttermet választjuk csak jól járhatunk!Ha vacsorázni nem is ülünk be, de egy kávé vagy egy pohár bor erejéig érdemes megpihenni és gyönyörködni a naplementében.

Lastovo
A fehér mészkőből készült épületek egyedülálló látványt nyújtanak az ide látogatóknak.

Ubli
Ubli településen található Korcula szigetének legnagyobb kikötője, ahonnan komppal sok helyre, többek között akár Splitbe is eljuthatunk.

Lastovo strand

György napon minden évben karnevált tartanak, melyet helyi nevén Poklad-nak neveznek.Ez a karnevál, arra szolgált, hogy elűzze a kalózokat, akik bizony igen gyakran szemelték ki célpontjuknak a Lastovo szigetet.

Érdekesség: a 19. század vége felé, halászhálóval egy óriási rákot fogtak ki, amely közel 18 kilogramm volt!A rák Ferenc József asztalára került, aki a kedves ajándékért, hálája jeléül kávét és cukrot küldött a szigetlakóknak.

További nyaralási ajánlatok

Protaras szállás