Isztria látnivalók

Isztria látnivalók

Isztria Horvátország tengerpartjának legészakibb része, a turisták által nagyon kedvelt félsziget, minden évben kb 4,5 millió turista tölti itt nyári vakációját.

Olvass tovább

Pozsony látnivalók

Pozsony

Pozsony ideális úti cél azoknak, akik rövid időn belül egy igazi közép-európai város történelmi központjának hangulatos utcácskáin szeretnének sétálni.

Olvass tovább

Split látnivalók

split látnivalók

A horvát tengerpart legnagyobb városa Split, közép-Dalmácia gazdasági központja. A város mediterrán klímája miatt a kontinens legnaposabb helye, itt a leghosszabb a fürdőszezon, ezért igen kedvelt nyaralóhely.

Olvass tovább

Szent Katalin kolostor

A Sínai-félszigeten két olyan zarándoklathely van, melyet a modern zarándokok meglátogatnak, bár inkább kíváncsiságból, mint hithűségből. Az egyik a Sínai-hegy, a másik pedig a hegy lábánál épült Szent Katalin kolostor.

Olvass tovább

Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh látnivalók

Sharm El Sheik egy roppant fiatal város a Sínai-félszigeten, mely kifejezetten a turisták fogadására jött létre. A sivatag és a tenger határán terül el. Roppant kedvező fekvése miatt válhatott Egyiptom leggyorsabban fejlődő városává.

Olvass tovább

Monastir

Monastir harminc éven át nagy tiszteletnek örvendett és csodálatosan helyreállították, mivel itt született az exelnök, Bourguiba.

Olvass tovább

El-Kantaoui

El-Kantaoui, azaz Észak-Sousse új lehetőségeket kínál Tunézia turizmusában. Az idegenforgalmi hatóságok a 70-es években egy szabadidőközpontot akartak építeni a partvidék kevéssé ismert szakaszán, ahol a kikötő és verseny golfpálya is van.

Olvass tovább