Split látnivalók

A horvát tengerpart legnagyobb városa Split, közép-Dalmácia gazdasági központja. A város mediterrán klímája miatt a kontinens legnaposabb helye, itt a leghosszabb a fürdőszezon, ezért igen kedvelt nyaralóhely.

Olvass tovább

Trogir látnivalók

Trogir ősi kisváros az adriai tengerparton. Múzeumvárosnak is hívják. A város, szűk utcácskáival kifejezetten velencei hangulatot áraszt, ez a régi időkből maradt fent.

Olvass tovább

Szent Katalin kolostor

A Sínai-félszigeten két olyan zarándoklathely van, melyet a modern zarándokok meglátogatnak, bár inkább kíváncsiságból, mint hithűségből. Az egyik a Sínai-hegy, a másik pedig a hegy lábánál épült Szent Katalin kolostor.

Olvass tovább

Sharm El Sheikh

Sharm El Sheik egy roppant fiatal város a Sínai-félszigeten, mely kifejezetten a turisták fogadására jött létre. A sivatag és a tenger határán terül el. Roppant kedvező fekvése miatt válhatott Egyiptom leggyorsabban fejlődő városává.

Olvass tovább

Monastir

Monastir harminc éven át nagy tiszteletnek örvendett és csodálatosan helyreállították, mivel itt született az exelnök, Bourguiba.

Olvass tovább

El-Kantaoui

El-Kantaoui, azaz Észak-Sousse új lehetőségeket kínál Tunézia turizmusában. Az idegenforgalmi hatóságok a 70-es években egy szabadidőközpontot akartak építeni a partvidék kevéssé ismert szakaszán, ahol a kikötő és verseny golfpálya is van.

Olvass tovább

Miért érdemes Írországba utazni?

dublin

Nem véletlenül nevezik „smaragdzöld sziget”-nek az Európa egyik legnyugatibb szigetén elterülő Írországot – ősi, kelta nevén Eire-t. A sziget szemkápráztató, élénkzöld színét az enyhe, páradús és szüntelenül változó éghajlatnak köszönheti, amelyet az Atlanti-óceán uralkodó időjárásrendszere alakít.

Olvass tovább

Rudas fürdő

Rudas-Gyogyfurdo

A budapesti Rudas Gyógyfürdő és Uszoda a közelmúltban, elsőként lett a fürdők nemzeti tanúsító védjegyének a büszke tulajdonosa. A kitűnő helyen található fürdő különleges abból a szempontból,  hogy építészetileg három kor stílusa ötvöződik benne.

Olvass tovább