Tudta, hogy a botox kezelés nem azonos ráncfeltöltéssel?

A szépészeti beavatkozások száma egyre nőnapjainkban, a laikus nem győzi kapkodni a fejét a különféle elnevezések között. A botoxot, és a hialuronsavat hallva már nem lepődünk meg, de a különböző mezoterápiák, aranyszálas kezelések útvesztőjében már nehezebb eligazodni. A Darvasmed.hu segítségével, cikkünkben összegyűjtöttük a manapság legnépszerűbb orvos esztétikai beavatkozások jellemzőit és hatásait.

A fiatalos bőr, az ápolt külső nők és férfiak körében is alapvető elvárás. Míg korábban a manikűr, egy jól eltalált frizura, és az egyéniséghez illő divatos ruha elegendő volt a jó megjelenéshez, addig manapság a ránctalan bőr-azon testrészek, amelyek az életkorunkról árulkodnak, mint az arc, a kéz és a nyak- nélkülözhetetlenné vált.

botox kezeles

Az öregedés elleni küzdelemben az arcfiatalító eljárások között számos technika ismert, a kezelés típusának meghatározása függ a páciens életkorától, bőrtípusától és az arcformájától is.

A botox kezeléssel az arc különböző részein lévő ráncok kisimíthatók, például a szemöldök közötti területen, a szem környéki szarkalábaknál, és a homlokráncoknál.

Elsősorban a 35-45 év közötti korosztály számára ajánlható, kizáró tényezők nem léte esetén. A hatóanyag, amely a mimikai izmokat blokkolja, több héten keresztül fejti ki a hatását, és körülbelül 3-4 hónap eltelte után ismételhető meg az injekciós kezelés.

A botox kezelést kizárólag szakember végezheti. A kezelést követően a páciens gyakorlatilag munkaképes, viszont van pár tevékenység, amelyet az eljárást követően nem szabad tenni:

  • 4 órán keresztül:nyomást gyakorolni, masszírozni a kezelt felületet, sem előrehajolni, sem elfeküdni nem lehet.
  • 4 napon keresztül: tilos a megerőltető fizikai munka és aktivitás, szauna, uszoda használat, kozmetikai kezelés, és masszírozás (kezelt felületen).

Ráncfeltöltésre korábban a kollagén injekciós kezelést végeztek, viszont rövid idejű volt a hatása. Így a gyakori ismétlés miatt, helyette hiarulonsavat használnak, amit az öregedés elleni csodaszerének is neveznek.

A ráncfeltöltést a megereszkedett, feszességét elvesztett bőrnél alkalmazzák. Hatására még azok a finom ráncok is kisimulnak, amelyek a bőr megereszkedésének rovására írhatók. Hasonlóan a botox kezeléshez injektálással történik. Hatása nagyjából 4-6 hónapig tart, azt követően ismételhető meg a kezelés, amely szakképzett orvos kompetenciája.

Az aranyszál behúzás a bőr megereszkedése ellen hat, és egyben kollagénnel frissíti fel. Főként megelőzési és konzerváló beavatkozásként használatos. Az eljárást szakorvos végzi, kisebb műtétek közé sorolható, és pár nap múlva válik a páciens munkaképessé. Előnye az eljárásnak, hogy a kollagén termelő hatását akár 8 éven át is kifejti, és az aranyszál korlátlan ideig megmarad a testben bármilyen panasz nélkül.

A mezoterápiás kezeléseket elsősorban a fiatal, a 35 évesnél idősebb pácienseknél alkalmazzák, hatására tónusosabb ragyogó arcbőrt érnek el, de eredményesen alkalmazható a nyakon és dekoltázson. A kezeléseket képzett szakorvos végzi.