Találja meg álmai lakását vagy a Luxemburg Kirchberg városrészben!

Luxemburg munkaerőpiaca továbbra is kedvező lehetőséget kínál a kvalifikált, nyelveket beszélő fiataloknak, és szakembereknek egyaránt. Az elmúlt években egyre többen költöztek ideiglenesen a Nagyhercegségbe például gyakornoki munka, és munkavállalás céljából. Köztudott, hogy a keresetek magasak-emiatt a környező országokból is sokan települnek le Luxemburgban, de tapasztalható, hogy sokan ingáznak naponta a határ másik oldaláról a lakhatási költségek miatt.

kirchberg

A főváros 22 kerületéből Kirchberg negyed az, amelyik egyike az ország nemzetközi bank-és pénzügyi központjának. Ugyanakkor 2017-ben a város vezetői elköteleződtek, hogy a terület nyisson új tevékenységek felé, és népszerű kulturális és lakónegyeddé is alakuljon.

A negyedet az elmúlt időszakban dinamikus fejlődés jellemezte, és jócskán eltér a főváros városi szerkezetétől. A változás a 1960-as években indult meg, az uniós intézmények épületeinek megnyitásával, amelynek következtében a város fokozatosan a nemzetközi bank-és pénzügyi központtá alakult. Az igények miatt például a régi autópályát belvárosi sugárúttá alakították át, amely a városközponttal köti össze.

A Kirchberg intézményi és üzleti negyededében naponta közel 40 ezer ember fordul meg. A kerület ad otthont -az általános iskola mellett- a Luxemburgi Egyetemnek.

Large furnished room with balcony to rent in Kirchberg

Számos kulturális és szabadidős tevékenység létesítménye is itt található, például a Filharmónia, a Nemzeti és Kulturális Központ, és érdemes megemlíteni az Utopolis-t, amely egy 10 teremből álló Kultiplex, egyben Európa első multiplexe.

A kerületben szívében található az Auchan bevásárlóközpont, amely egyike az ország legnagyobb üzletközpontjának. Akik a helyi termelőket részesítik előnyben, azok számára keddenként helyi piac is működik.

A Kirchberg negyedben való lakhatás további olyan előnnyel rendelkezik, hogy számos buszjárat köti össze nemcsak a városközponttal, de a környező településekkel is. A mobilitást lényegesen megkönnyíti, hogy a Luxembourg-Findel repülőtér a kerület közelében fekszik.

A hosszú, vagy rövid távú célok szempontjából ideális a vaubanfort.lu weboldal, amely Luxemburg központjában, és a legfelkapottabb negyedeiben kínál albérleteket. A portálon angol nyelven kereshetőek a különböző igényeket kielégítő, ugyanakkor kedvező ár-érték arányú szobák, és lakások.