Pályázatok vállalkozásoknak

2021 januárja nem csak egy év kezdete miatt jelentős, hanem azért, mert új, 2027-ig tartó fejlesztési ciklus kezdete. Már megjelentek az első felhívások, amely jelentős forrást biztosít a vállalkozások, a kkv-k számára.

A közelmúltban módosult a KKV fogalma, ez a változtatás kedvezőbb feltételeket nyújt a hazai cégek számára. Az uniós felhívások között megtalálhatók olyanok, amelyeken azok a mikro, -és kis és középvállalkozások indulhatnak, amelyek már rendelkeznek legalább 1 teljes lezárt üzleti évvel., valamint az éves átlagos statisztikai létszámuk minimum 1 fő volt. A lehetőségek széles körűek: telephelyfejlesztésre, eszközbeszerzésre, valamint kis és nagyléptékű beruházásokra is fordíthatók.

A kedvező konstrukciók kapcsán érdemes időben készen állni minden vállalkozásnak, mivel sok esetben csak a forráskeret kimerüléséig lehet pályázni. Legjobb, ha a projekt már a benyújtásra kész állapotban van. Érdemes rendszeresen böngészni a pályázatírással, pályázatfigyeléssel foglalkozó honlapokat, mivel az oldalunkon a naprakész információk között megtalálhatók az aktuális kamattámogatott hitel lehetőségek, és hitelprogramok is, amelyeket fejlesztések és beruházási célok megvalósítására vehető igénybe.

A felhívások között böngészve látható, hogy könnyen áttekinthetően tartalmazzák a lényegi kiírást, és a program összefoglalását is. Ugyanakkor az is nagy könnyebbség, hogy az oldalak különböző tematikák szerint csoportosítják az aktuális tudnivalókat, például pályázatok vállalkozásoknak, népszerű pályázatok vállalkozásoknak, vagy pályázatok egyéni vállalkozásoknak. Hasznos a pályázóknak, amikor olyan szempontok alapján böngészhetnek, mint például a felhívások érvényessége szerint, a tárgymutató szerint, vagy frissesség szerint.

Hasznos linkek

TámPont – agrár pályázatok