El-Kantaoui

El-Kantaoui, azaz Észak-Sousse új lehetőségeket kínál Tunézia turizmusában. Az idegenforgalmi hatóságok a 70-es években egy szabadidőközpontot akartak építeni a partvidék kevéssé ismert szakaszán, ahol a kikötő és verseny golfpálya is van. Abu Dhabi, Kuvait és a Világbank segítségével megvalósul az El-Kantaoui-terv, a négy hektáros, 340 horgonyzóhelyes kikötő, macskaköves utakkal, terekkel és kivilágított sétányokkal, melynek máris hamisítatlan, régi időket idéző hangulata van.

Vízparti butikok, dutí-free üzletek, bankok, kávéházak és a des Emirs-hez hasonló kiváló éttermek gondoskodnak a nyaralókról. Rendelőintézetet és gyótgyszertárat is találunk itt, a hivatalokat szerényen meghúzódó vámhatóság, rendőrség és posta képviseli. A sétányok az Escale étterem, a La Tour diszkó és a Magasin Général szupermarket között kanyarognak.

Szállodák

Elsőként a csodálatos négycsillagos Hannibal Palace épült, melynek tövében áll a szintén négycsillagos Asdrubal és a háromcsillagos Bulla Regia, mely egy gyakorlószálloda. A Hannibal Palace-szal vetekszik a négycsillagos Marhaba International. Beljebb a szárazföld felé található a Kanta, ahol nagyon jó a kiszolgálás, továbbá a Green Park, mely az 1930-as évek stílusának megfelelően rendezték be. Az Abou Nawas tagjai a négycsillagos Diar El-Andalous és az önkiszolgáló Club Alzhambra. Északabbra találhatjuk, a Herglába vezető út mentén az Abou Sofiane, a Mouradi és a Selima Club, továbbá a régebbi Club El-Kantaoui.