Lan-Zhou étterem

Fő utca 71.,
II. kerület
A Nagy Imre tértől a Margit híd delé

201-9247

www.lanzhou.hu
lanzhou@lanzhou.hu

Nyitvatartás: H-V: 12:00-23:00
Ár: 5000-7500 Ft két személy részére

Kritikák Voltál már itt? Mondd el a véleményedet!

vladimir

A város egyik legjobb kínai étterme. Össze sem hasonlítható a gyorséttermekkel, itt az ételek eredeti, keleti alapanyagokból készülnek, a szakácsok pedig távol-keleti mesterektől tanultak. Érdemes mindent megkóstolni. Az árak ugyan kifejezetten budapestiek, de azért a kíváncsiság kedvéért megéri betérni. Nem mellesleg, a Wang mester éttermét sok-sok szakmai elismerés érte már: például Magyarország legnagyobb gasztronómiai egyesülete, a Lucullus Baráti Társaság szerint az Új Lanzhou a legjobb kínai étterem Magyarországon.

Lan-Zhou Étterem kínálatában hagyományos kínai ételsorok szerepelnek, amelyek elsõsorban a Huai-Yang régió konyhamûvészetén alapulnak. A Huai-Yang módon készült kínai ételek hazája a kínai Jiang-Su tartomány Yang-Zhou területe. Mára ez az étekmûvészeti irányzat vált a kelet-kínai konyha meghatározójává, és az ország egész területén rendkívüli népszerûségnek örvend. Ez a kulináris irányzat Császári Konyha néven is ismert – ugyanis ez a stílus volt a kínai uralkodók kedvence, hosszú évszázadokon át. Mivel rendkívül bonyolult ételkészítési eljárásról van szó, Kínán kívül viszonylag ritkán lehet találkozni vele.

A meleg éghajlatnak és a termékeny talajnak köszönhetõen Jiang-Su tartományban sokféle zöldség és rizs terem, ami alapjaiban meghatározza a konyha jellegét: a felhasznált alapanyagok gerincét a zöldségfélék képzik, de ezen túlmenõen a gombák sokasága és a tofu-alapanyagok is rendkívüli jelentõséggel bírnak. A régió vízi élõlényekben is gazdag, ami miatt az angolnából, teknõsbékából és rákból készült ételek nagy népszerûségnek örvendenek.

Az étekkészítései eljárások közül kiemelendõ a régióra jellemzõ "vörösre fõzés" technikája: ennek lényege, hogy a különbözõ alapanyagokat hosszasan, húslével és szójaszósszal párolják. A Huai-Yang módon elkészített fogások általában könnyûek, ropogósak, és gyakran jellemzik színesként, változatosként, ízletesként. A Huai-Yang szakácsok különösen nagy figyelmet fordítanak az ételek esztétikai értékére, vizuális megjelenésére.

 
5 éve, 10 hónapja

egonbondy

Jártunk itt, és nagyon jó volt. Igaz, a medúzát nem ajánlom senkinek, az állaga több mint visszataszító. Viszont: lehet kérni látványkonyhát! Lenyűgöző, ahogy hajszálvékony tésztát készítenek puszta kézzel...

5 éve, 9 hónapja

Térkép

Nagyobb méretben

Szerkesztői ajánlatok

Top felhasználók

- Budapest

  • kai
  • csele
  • gomba
  • villa
  • virag
  • merlin
  • butyok
  • sopka
  • morgopantlika_von_
  • indy
  • yamsuph
  • hairy
  • budnight
  • regiza
  • geg
  • annaeszter
  • tancszinhaz
  • szobakutya
  • koczka_mate
  • nagyzsofia