Budapest > Blogok > CW blogok >

Fesztivália

Efott nyitány
Közzétéve Júl 4 2012 8:18 szerző: gbihari (Fesztivália)

Ha valakinek sikerül eljutnia az idei EFOTT-ra, korrekt helyszínt talál a Velencei-tó mellett. Igaz, hogy általában minden fesztiválon tisztább az első nap az utolsónál, de itt tényleg az az érzése van az embernek, hogy figyelnek a részletekre. Mindössze a programokat kell előre áttanulmányozni alaposan, hogy megtaláljuk azt, amit keresünk, mert ... Tovább »

EFOTT for ever
Közzétéve Jún 14 2012 12:51 szerző: gbihari (Fesztivália)

DubFX és a Freestylers, Dr. Alban, Brookly Bounce, Tankcsapda, Quimby, Péterfy Bori, Kiscsillag, Deák Bill Gyula, Csík Zenekar, Pál Utcai Fiúk -- A legnagyobb múltra tekintő hazai fesztiválon a retrótól kezdve a legmodernebb zenékig mindent megtaláltok, sőt, idén először a Szkéné színház is sátrat bont, ráadásul az ország egyik leghangulatosabb strandján, ami még könnyen is megközelíthető.

Ismét EFOTT, és most Velencén. Sok régi fellépő tűnik fel, de újak is. Kezdjük itt: Péterfy Bori új számokkal, a Quimby más színpadképpel, a Vad Fruttik fényoszlopokkal jön Velencére.

A földkerekség talán leghíresebb utcazenésze, Ben Stanford, alias DubFX az EFOTT-ra hozza el először azon muzsikustársait, akik pályája során csapódtak mellé ... Tovább »

Sziget: számok, sztárok, furcsaságok
Közzétéve Aug 15 2011 1:05 szerző: cityweekend (Fesztivália)

385 ezren voltak az idei Szigeten, ami tōbb mint tavaly, de picit elmarad az eddigi rekordtól. Idén volt a legerősebb a zenei felhozatal, viszont a svájci frank is, ami rányomta a bélyegét a jegyvásárlási kedvre.Furcsaságokból idén sem volt hiány: találtak komplett doktori disszertációt, és láthattunk sztárt a közönségre lépni.

Hat kontinens mintegy ötven országából érkeztek az idei Szigetre, ami - nagykorúságát elérve - már az egyik legfontosabb kulturális, zenei esemény Európában. A Szigetre érkező zenészek, látogatók és a nemzetközi média képviselői is egybehangzóan állítják, hogy ilyen változatos, sokszínű programkínálatot sehol máshol nem tapasztaltak.

A Sziget költségvetése az idén jelentősen megnőtt, köszönhetően ... Tovább »

Sziget: nyitott, szűz szemmel
Közzétéve Aug 14 2011 4:38 (Fesztivália)

Ez egy ritka vendégposzt. A szerző az Egyesült Államokból érkezett, soha nem járt még a szigeten. Éppen ezért személyes, és a Cityweekenden megszokott posztoktól eltérő. Fogadjátok jó szívvel.

Hét évvel ezelőtt hallotam először a Szigetről. Egy páran azt mondták hogy, ki ne hagyd, míg többen inkább azt, hogy gázos, nagy ... Tovább »

Sziget: második nap
Közzétéve Aug 12 2011 1:27 szerző: cityweekend (Fesztivália)

A második szigetelős napon Lajkó Félix a Világzenei Színpadon lépett fel, a Söhne Mannheim pedig tomboltató koncertet adott.

Tovább »

Sziget: Good Sharlotte, Söhne Mannheims, Chemical Brothers
Közzétéve Aug 11 2011 12:12 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Igen érdekesre sikeredett a csütörtöki kínálat: a metál és az electro hívők futhatnak össze két koncert között egy sörre a Szigeten, bár erre kicsi az esély, de ahogy ez lenni szokott, semmi sem kizárt, így az sem, hogy a világzenei fog nyertesként kikerülni. Sziget második nap: szubjektív ajánló.

A szokásos dilemma: melyiket válasszam? Minthogy ma úgy sikeredett a programok kialakítása, hogy egy időben lép fel a Nagyszínpadon a Chemical Brothers, míg ugyanekkor (21.30) a Világzenein a Gotan Project. Amíg eldönti a fesztiválozó, hogy merre is vesse a jósors, addig nézze meg Lajkóékat szintén a Világzenein (18.15 ... Tovább »

Prince, avagy amikor tényleg show van
Közzétéve Aug 10 2011 5:25 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Jó volt, jól szólt, és pont annyi volt, mint amennyit az ember elvár egy olyan sztártól, aki először lép fel Magyarországon. Prince a Szigeten magasra tette a mércét. Érdemes volt ott lenni, és látni, mit tud, mire képes élőben az 53 éves zenész.

Érdekes, hogy "csak” 45 ezren voltak kint kedden, a Sziget nulladik napján, mikor Prince lépett fel. Mivel mintha mindenki az 53 éves amerikai zenészre lett volna kíváncsi, a Nagyszínpadnál már hat óra magasságában elkezdtek gyülekezni a nézők, abból is a türelmesebbik fajta, hogy hátha és tényleg akkor kezd, amikor, azaz ... Tovább »

Nagykorúvá érett a Sziget
Közzétéve Aug 8 2011 9:56 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Negyvenegy országból érkeznek fellépők, 52 porgramhelyszín a 76 hektáros szigeten, ahol naponta 200-250 program várja a fesztiválozókat. Számok, érdekességek, na és persze a lényeg: hétfőn kezdődik a Sziget.

Mínusz egyediken Geszti, minden mennyiségben, a Rapülők, a Jazz+Az és a legújabb formáció a Gringó Sztár, valamint sok-sok vendég. A nulladikon MR2 Szimfonik, a hazai élvonal és a Magyar Rádió Szimfonikusok előadásában; Kelet-Európa Express, ami megáll a New York-i Klezmaticsnál, a szerb Boban i Marko Markovicnál, a szentpétervári Leningrádnál ... Tovább »

Sziget: Prince kifutót kap
Közzétéve Aug 4 2011 2:45 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Megduplázzák a kivetítőfalakat is, így kb hatvan négyzetméteres falon lehet látni a fellépőket, akiknek a sorát Gesztiék nyitják hétfőn, majd őket követi kedden Prince, akinek a kérésére tíz méteres kifutót is hozzáraktak a nagyszínpadhoz.

Az idei évtől szebb és nagyobb Nagyszínpad veszi hátára a nemzetközi sztárokat. A megújult helyszínhez, Prince külön kérésére, még egy tízméteres kifutót is építenek a szervezők.

Több mint 30 kamion szállította a Hajógyári szigetre a fesztivál nagyszínpadának építőelemeit és a felszerelendő fény és hangberendezéseket. A küllemében idén teljesen megújuló színpad ... Tovább »

Most a Sziget cirkuszol
Közzétéve Júl 28 2011 11:18 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Az elmúlt majd’ 20 évben akadt jópár ilyen-olyan mondvacsinált cirkusz a Sziget körül, de most a Sziget cirkuszol. Mégpedig nem is akárhogyan és ez nem mondvacsinált. Az idei fesztivál cirkuszporondján nemzetközi és hazai kiválóságok adják egymásnak a manézst augusztus 10-15 között.

Egy igazi kis cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem is várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának az eredménye. A klasszikus cirkuszi külső, egy modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, mely a Szigeten nyitja meg kapuit, s egy igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész ... Tovább »

Melegük lesz a Soundozóknak
Közzétéve Júl 5 2011 2:54 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Annyi már valószínüsíthető: fázni nem fognak a soundosok. A kánikula csütörtöktől támad, de jönnek szép sorjában a pörgetős nevek is: Fedde Le Grand, Ricardo Villalobos, Armin van Buuren, Portishead, The Orb.

Ismét egy hosszú hétvége: július 7-től beindul a Balaton Sound, idén – mások mellett – fellép Snoop Dogg, David Guetta, Tiesto, Armin van Buuren, Mika, a Portishead és az Underworld társaságában.

28, 32, 32, 33. Ez a számsor nem az előre várható napi látogatók száma ezer főben, hanem a Balaton-partra, a hétvégére ... Tovább »

Ilyen is Volt
Közzétéve Júl 3 2011 2:36 szerző: cityweekend (Fesztivália)

A 19. VOLT Fesztiválon, az Európai Unió Magyar Elnökségének záróbuliján 102 ezren vettek részt Sopronban, s a zárónapon harmincezren voltak, így az esti órákban már kikerült a bejáratra a “teltház” felirat. És kiderült, a Volton is rendes bulit nyomó a Thirty Seconds to Mars lép fel a Szigeten, iután Amy Winehouse lemondta a koncertjét.

A fesztiválok nagykönyvébe ismét vastag betűvel írta be magát a VOLT, hiszen soha ennyien nem vettek részt korábban a négynapos rendezvényen. Az sem fordult még elő, hogy a kiadható bérletek az első este elfogytak volna, idén azonban a fesztivál első napján már nem lehetett bérletet venni, s a záró estén ... Tovább »

Voltfólió: MR2, A38, és a cafe is a díjazottak között
Közzétéve Júl 1 2011 7:46 szerző: efff (Fesztivália)

Hét év kihagyás után kiosztották ismét a VOLTfolió Kulturális Médiadíjat, amelyet a köszi.hu és a VOLT Fesztivál közösen jegyez az idei évtől.

A nominált sorrend a húsztagú kuratórium és a szakmai szavazás eredményeként alakult ki, és bár közhelyes, mégis igaz: valamennyi nominált díjazottnak is érezhette magát, hiszen a szavazás során a legrangosabb médiumok és a legnevesebb médiaszemélyiségek kerültek a közös listára.

Magazin kategóriában a WAN2 magazin lett az idei díjazott, Az internetes ... Tovább »

Elfogytak a bérletek, már csak napijegy van a VOLT-ra
Közzétéve Jún 30 2011 2:45 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Ilyen sem volt még, a Volt első elfogyott az összes bérlet, mostantól csak napijegyre számíthat az, aki Sopron felé veszi az irányt, ahol ma a többi között a Tankcsapda is fellép.

A VOLT Fesztivál történetében először fordult elő, hogy az első nap estéjén elfogyott a kiadható 15 ezer bérlet. Mostantól csak napijegyet lehet venni, de érdemes is, hiszen soha ilyen erős nemetközi felhozatala nem volt a fesztiválnak. Ma például a Primus és a SUM41, a House of Pain és Dub FX ... Tovább »

Kedden indul a Volt: 90 ezer fesztiválozót várnak Sopronba!
Közzétéve Jún 24 2011 2:42 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Jó eséllyel az orfűi fesztivál fáradalmait sem pihente ki a megrögzött fesztiválozó, de máris pakolhat, és mehet Sopronba, ahol kedden kezdődik a 19. Volt fesztivál. A sztárok apraját és nagyját – mások mellett Moby-t, a 30 Seconds To Mars-t, a My Chemical Romance-t, a SUM41-t, a Pendulumot és Paul Kalkbrennert - felvonultató esemény egyben az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége hivatalos záróbulija is. A szervezők a tavalyinál is több, 90 ezer vendéget várnak a Hűség Városába. A vendégek a jó buli mellett meg jó időt. Ez utóbbira is van esély.

Az idei évben 19. alkalommal jelentkező VOLT Fesztivál szervezői 2010-ben úgy döntöttek, megjelenésében és tartalmilag is megújul az idei VOLT. A helyszínnel kapcsolatos látványos fejlesztések mellett a programstruktúra is változik. Naponta több világsztár is megfordul június 29-től Sopronban. Sokak örömére fellép a My Chemical Romance, a Thirty Seconds to Mars ... Tovább »

Sziget: Kate Nash, Prodigy és még sokan mások
Közzétéve Jún 16 2011 1:27 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Újabb fellépők mondtak igent a Sziget szervezők felkérésére: a Kaiser Chiefs, az Empire of the Sun, Kate Nash és a Prodigy fellépése vált biztossá az elmúlt napokban. Már csak kb. ötvenet kell aludni és jön a Sziget, sokak kedvenc fesztiválja.

“Sejtjük, hogy a fanyalgóktól kapunk majd hideget-meleget, hogy már megint a Prodigy, de hiába próbálkoztunk az utolsó pillanatig, sajnos nem sikerült az eredetileg kiszemelt zenekarokkal megegyeznünk a még egyetlen üres headliner helyre - mondta Gerendai Károly a Prodigy újabb meghívása kapcsán. "A Foo Fighters-szel például mindössze 4 napon múlik, de sajnos ... Tovább »

Pezsgés a városban: vásár és studióavató csütörtökön
Közzétéve Ápr 6 2011 9:11 szerző: designbazar (Fesztivália)

Végre beindult az élet Budapesten: kiállítások, vásárok, bemutatók, és végre egy stúdióavató is becsusszanhat a programok közé. Holnap, azaz csütörtökön két olyan esemény is lesz, melyek pont kiegészítik egymást, időben pont összeegyeztethetőek és pont 15 percnyi gyaloglásra vannak egymástól. A programok részleteiről a Design Bazáron olvashatsz. Tovább »

Design elvitelre: évindító vásár az Iparművészeti Múzeumban
Közzétéve Ápr 1 2011 10:04 szerző: designbazar (Fesztivália)

Ahogy szaporodnak a kiülős helyek, úgy nyitnak egyre-másra a design-vásárok is. Vasárnap az Iparművészeti Múzeum kreatív vására, a Kreatimm nyitja kapuit tavaszi vásárral. Az évindító vásáron a kortárs magyar iparművészet szinte teljes palettája kínálja ruháit, ékszereit, kiegészítőit, kerámiáit, berendezési tárgyait. További részletek a vásárról a Design Bazáron. Tovább »

Amy Winehouse is fellép az idei Szigeten
Közzétéve Márc 29 2011 11:48 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Kezdjük rögvest a Nagyszínpaddal: a kétezres évek legegyedibb női énekhangjának birtokosa, Amy Winehouse is fellép az idei Szigeten, ahova visszatér a Kasabian. Az aktuális zenekarok sorát szaporítja a szintén nagyszínpados The Maccabees, akik minden bizonnyal egy igazi, minden igényt kielégítő brit alterrock-szeánszot varázsolnak augusztusban a Szigetre, ahol szintén fellép a ... Tovább »

Indul a Gozsdu piac!
Közzétéve Márc 25 2011 9:22 szerző: designbazar (Fesztivália)

Vasárnap újra megnyitja kapuit a Gozsdu Bazár: in concreto kapuit, hiszen a Gouba néven ismert, heti rendszerességű élménypiac a Király és a Dob utcát összekötő, nemrég felújított passzázsban található. Tavalyhoz hasonlóan a kézműves és iparművész résztvevőkön kívül idén is lesznek koncertek, programok a kicsiknek, valamint a nézelődésbe, vásárolgatásba megfáradt látogatók ... Tovább »

Sziget: új színpadok, tavalyi jegyárak
Közzétéve Márc 2 2011 1:22 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Egy szabadtéri nagyszínpadot kapnak a kemény zenék szerelmesei, az öreg kontinens országainak legismertebb zenekarai egy új – szintén szabadtéri - helyszínen, az Európa Színpadon mutatkoznak be, és az első nevekből kiderül, hogy a szervezők – néhány nagyöreg metálcsapat mellett - az aktuális zenei trendek bemutatására is igyekeznek kellő hangsúlyt fektetni a szervezők.

A Pop-Rock Nagyszínpad első nevei közt szerepel a Pulp, a zenekar, mely 2002-ben lépett fel utoljára, s már tavaly beharangozták, hogy 2011-ben néhány fesztivál erejéig összállnak, ráadásul a lehető legklasszikusabb felállásukban. A tavalyi brit zenei díjátadón az év legjobb férfi előadójának választott Dizzee Rascal most a Sziget közönségét is lenyűgözheti ... Tovább »

Balaton Sound: csörgedeznek a nevek
Közzétéve Feb 22 2011 11:19 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Július 7-10 között a nagyszínpad vendége lesz a Portishead, a Thievery Corporation, az Underworld és Tiësto, míg az arénában és a vízparti teraszokon fellép Ricardo Villalobos, Luciano, Armin van Buuren, Axwell, Gui Boratto és John Digweed is. A szervezők szerint jönnek még nevek.

Az első körben bejelentett nevek között több műfaj stílusteremtő etalonjával találkozhatunk. Először lép fel Magyarországon a bristoli trip hop legragyogóbb ékköve, a Portishead. Washingtonból érkezik a Thievery Corporation, és visszatér a nemrég új albummal jelentkező, legendás brit elektronikus zenei formáció, az Underworld, valamint a Nagyszínpadon lép fel a trance műfaj ... Tovább »

VOLT Fesztivál: aktuális világsztárok és klasszikusok Sopronban!
Közzétéve Feb 10 2011 1:24 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Programstruktúrájában és felépítésében is jelentősen megújul az idén immár "nagykorú”, 19. VOLT Fesztivál. Az első hírek szerint már most több világsztár elfogadta a szervezők felkérését: mások mellett a Thirty Seconds to Mars, Moby, a Pendulum, Paul Kalkbrenner és a hosszú évek után újra koncertező House of Pain is fellép június 29–július 2. között Sopronban.

A VOLT Fesztivál február elején több jelentős nevet hozott nyilvánosságra az igen tartalmasabbnak ígérkező kínálatból. A még korántsem végleges programban ma már biztos, hogy találkozhatunk a toplisták rendszeres dobogósával, az egyik legaktuálisabb rockbandával, a Thirty Seconds to Mars csapatával, a hollywood-i szupersztár Jared Letoval ezúttal is a főszerepben. Több elektronikus ... Tovább »

71 ezren buliztak a SZIN-en
Közzétéve Aug 30 2010 8:27 szerző: vladimir (Fesztivália)

Az előzetes felmérések alapján a Zöld-SZIN-Tér bizonyult az egyik legkedveltebb helyszínnek, a Re:pohár elfogadottsága 98%-os, a látogatók száma pedig rekord: majd’ 71 ezren buliztak a fesztivál négy napja alatt az Újszegedi Partfürdőn.

Hetvenegyezren élvezték a SZIN kínálta programokat, melyek közül a Csík zenekar és Presser Gábor koncertje, a Europe és a Quimby fellépése, valamint a Sugababes és Chicane produkciója is kiemelkedő számú érdeklődőt vonzott, nem beszélve a német hardcore-techno ikon Scooter pénteki showjáról. 12 ezren még soha nem tomboltak a Nagyszínpad előtt ... Tovább »

Elindult a nyár utolsó nagy fesztiválja
Közzétéve Aug 25 2010 10:39 szerző: vladimir (Fesztivália)

Strandozós, bulizós nyárzárást ígér a legnagyobb hazai „ökorandi”, a Szegedi Ifjúsági Napok augusztus 25-29 között a szegedi Tisza-parton. A legnagyobb múltú hazai fesztiválon a nemzetközi sztárok – mások között a Scooter, Sugababes, Rasmus – mellett a hazai zenei élet széles skálája lép föl, a honi pop-rock legfrissebb üdvöskéitől, a Lifejune-tól és a magyar könnyűzene legnagyobb alakjáig, Pici bácsiig

A fesztiválsort záró SZIN a nyár utolsó nagy bulija, vízparti feeling, strandozós nappalok, pörgős éjszakák, ahogy már azt megszoktuk: kék ég, zöld fű, szőke Tisza, SZINes programok. Ez utóbbiak közt lesz például Europe koncert, jön a Scooter, itt lesz a Sugababes. A hollótollakkal ékeskedő Lauri Ylönen és zenekara, a The ... Tovább »

132 Cikkek

Top felhasználók

- Budapest

 • kai
 • csele
 • gomba
 • villa
 • virag
 • merlin
 • butyok
 • sopka
 • morgopantlika_von_
 • indy
 • yamsuph
 • hairy
 • budnight
 • regiza
 • geg
 • annaeszter
 • tancszinhaz
 • szobakutya
 • koczka_mate
 • nagyzsofia