Krafty Kuts, Nextmen, Instant szülinap, El Buerdo Fuelo, évadnyitó fesztivál, Paul Murphy, Moziünnep, Normafa Open Air
Elkényeztetnek minket ezek a kora őszi hétvégék. Egyszerre fut Budapesten a II. Színházi Évadnyitó Fesztivál, a Kulturális Örökség Napok, az Autómentes nap, ezenkívül pedig jó kis bulik, dj-k nyomatják éjszaka kellemes groove-okat.

Ez egy olyan hétvége lesz, amelyen már reggel érdemes nyakunkba venni a várost. Az autót mindenképpen hagyjuk otthon, hiszen az elkövetkező pár nap a környezetbarát városról szól: a biciklikről, a tudatos fogyasztásról és persze a fesztiválokról. Most hétvégén tartják a Kulturális Örökség Napjait, amikor sok-sok amúgy zárva tartó, építészetileg értékes épület megnyílik a látogatók előtt. Szakszerű idegenvezetéssel lehet például bejárni az MTI-épületét, a Sándor-palotát, a kőbányai sörgyár pincerendszerét vagy a KFKI kutatóreaktorát. Szombaton este hatra érdemes felnézni a Várba, ahol a volt budavári helyőrségi templom a II. világháború idején elpusztult épületét lézersugarak segítségével fényből „visszaépítik”.

Érdemes kinézni a Lágymányosi-öbölbe is, ahol szombaton ÉlőDuna Parádé címmel tartanak fesztivált Palya Beával, fotókiállítással, virtuális akváriummal. A rendezvény célja persze valami egészen más, de ennek ellenére gyerkőcökkel remek kikapcsolódásnak ígérkezik.

A fesztiválhangulatért persze nem kell a városhatárba kimenni, az Andrássy úton most fut a II. Évadnyitó Színházi Fesztivál. A főváros valamennyi színháza - a kőszínházak és a függetlenek is - kint lesz, ízelítőt adnak az évad premierjeiből, az elmúlt évek legsikeresebb előadásokból, lesznek performanszok, színészsimogató, versautomata, koncertek és sok-sok meghökkentő esemény. Külön érdemes elnézni a Merlin Energia Dimenzió elnevezésű programsorozatára, amelynek keretében lesz biciklis divabemutató, gyerekjátékok - minden a környezettudatosság jegyében. A fesztivált a Európai Mobilitási hét keretében rendezik meg: így az Andrássy út környékén minden arról szól majd, hogyan lehet megmenteni ezt a várost attól, hogy végleg a saját bűzébe fulladjon bele. A programokról itt lehet tájékozódni.

És persze lesznek jó bulik is. Pénteken például az A38-on a legvadabb és legcsípősebb mexikói specialitás, El Buerdo Fuelo nyomatja az örömfiesztát. Ide már csak azért is érdemes elnézni, mert a tetőteraszon a bangkok-i kaszinó legmélyebb és legvadabb bugyraiba utazhatunk Sinko, Dr. Zoidberg, Subotage, Ioda aka Yesman és Tempo jóvoltából. Este tíz órától pedig a hajó gyomrában kitűnő angol clubberek, egy teljesen őrült MC, és a kiváló sothemptoni funk-to-breakbeat specialista fogja a hazai kiválóságokkal megőrjíteni a nagyérdeműt. Viszont akinek a minimaltól dobban meg a szíve, az menjen a Cökxponba, a nu jazz fanokat pedig Dj Clairvo várja a Minyon bárban.

Ja! És Paul Murphy nem ment haza, továbbra is itt garázdálkodik a városban: pénteken a Take Five-ban nyomul bandájával: jazz, latin és funk ritmusok sok rezessel... A dárrenbéz-elektro őrülteket pedig várja a Normafa OpenAir, a Csillebérc Szabadidő- és Ifjúsági Központban. Lesz itt minden, dubstep, goa-tisztás, breabeat, ska, reggae. Frankhegy után szabadon… buli sok helyszínen, ki tudja hány stílussal.

Gödörben Szlovákia legőrültebb zenekara mutatja meg, hogy szomszédunkban Ficó és barátai mellett többségben vannak azok, akik szerint gyűlölködés nélkül sokkal jobb. A sokkoló fellépőruháiról és színpadi megjelenéséről elhíresült trió vérbő ska-punkot és pszichedéliába hajló, szintikkel dúsított rockot játszó Chiki Liki Tu-a mellett a Korai Öröm és a Korai’s Banditos látja el minőségi zenével a jónépet.

Szombaton tartják továbbá az Instant egyéves születésnapjának második buliját , olyan dj-kkel és zenekarokkal, mint Random Trip, Goulasch Exotica, InfraGandhi, CyborgTemplar, Ali Bishop, Neszeszer, DolbyRoll & Rob, Vida L & Marka.

És persze itt lesz a Krafty Kuts is ezen a langymeleg őszi estén: a hazai pálya színe-javával az A38-on nyomul majd, hogy a tört ütemekkel kalapálják ki belőlünk az őszi mélabút.

Na ja, és még Moziünnep is van: 41 város 98 mozija a filmőrülteket. A Moziünnep alatt a nézők olyan nagy nyári filmeket pótolhatnak majd be, mint a Jégkorszak 3. - A dínók hajnala, a Harry Potter és a Félvér Herceg, a Görögbe fogadva, a G-Force – Rágcsávók, a Két szerető című romantikus dráma, mely Joaquin Phoenix utolsó mozifilmes szereplése, vagy Tarantino új filmje, a Becstelen brigantyk, Brad Pittel a főszerepben. Idén olyan filmek is visszakerülnek a vászonra, mint a Gettó milliomos, a Mamma Mia, a Valami Amerika 2., a Made in Hungaria, a Star Trek vagy A felolvasó. Szóval kössük fel a nyúlcipőt.


Közzétéve Szept 18 2009 11:53. Szerző vladimir
kategóriaÉccaka

Írj a szerzőnek

Hozzászólások Én is hozzászólok

morgopantlika_von_

ez erős hétvége lesz. már most érzem..

5 éve, 8 hónapja

Top felhasználók

- Budapest

 • kai
 • csele
 • gomba
 • villa
 • virag
 • merlin
 • butyok
 • sopka
 • morgopantlika_von_
 • indy
 • yamsuph
 • hairy
 • budnight
 • regiza
 • geg
 • annaeszter
 • tancszinhaz
 • szobakutya
 • koczka_mate
 • nagyzsofia