Budapest > Blogok >

CW blogok

Hogyan linkeljek? Gyorssegítség kezőknek és haladóknak
Közzétéve Dec 12 2008 11:57 szerző: efff (Gépház)

Linkelni szeretnél, de nem megy? Felturbóznád az ajánlatod? Itt egy rövid kis mit-hogyan.

Visszajelzéseitek alapján szükségesnek látszik néhány technikai tanács megosztása.

Sok esetben - főként programoknál, de olykor helyeknél is - simán beillesztve a link nem kattintható. Ezt könnyűszerrel áthidalhatjátok, ha használjátok a program/stb felvitelekor a jobb oldali sávban látható Markdown Syntax-ot. Rákattintva ott a leírás, mi is a teendő, ha valamit linkelni akarunk ... Tovább »

Efott nyitány
Közzétéve Júl 4 2012 8:18 szerző: gbihari (Fesztivália)

Ha valakinek sikerül eljutnia az idei EFOTT-ra, korrekt helyszínt talál a Velencei-tó mellett. Igaz, hogy általában minden fesztiválon tisztább az első nap az utolsónál, de itt tényleg az az érzése van az embernek, hogy figyelnek a részletekre. Mindössze a programokat kell előre áttanulmányozni alaposan, hogy megtaláljuk azt, amit keresünk, mert ... Tovább »

EFOTT for ever
Közzétéve Jún 14 2012 12:51 szerző: gbihari (Fesztivália)

DubFX és a Freestylers, Dr. Alban, Brookly Bounce, Tankcsapda, Quimby, Péterfy Bori, Kiscsillag, Deák Bill Gyula, Csík Zenekar, Pál Utcai Fiúk -- A legnagyobb múltra tekintő hazai fesztiválon a retrótól kezdve a legmodernebb zenékig mindent megtaláltok, sőt, idén először a Szkéné színház is sátrat bont, ráadásul az ország egyik leghangulatosabb strandján, ami még könnyen is megközelíthető.

Ismét EFOTT, és most Velencén. Sok régi fellépő tűnik fel, de újak is. Kezdjük itt: Péterfy Bori új számokkal, a Quimby más színpadképpel, a Vad Fruttik fényoszlopokkal jön Velencére.

A földkerekség talán leghíresebb utcazenésze, Ben Stanford, alias DubFX az EFOTT-ra hozza el először azon muzsikustársait, akik pályája során csapódtak mellé ... Tovább »

Bródy János: Az Illés szekerén - országos lemezbemutató koncert - december 20, kedd, 20.00, Syma Csarnok
Közzétéve Dec 20 2011 1:41 szerző: gbihari (Éccaka)

A sanzon, a folk, beat mellett a jazzes, szvinges hangzás is felfedezhető Bródy János hetedik albumán, Az Illés szekerén, amelyen az új dalok mellett helyet kap néhány régebbi dal is. De a frissek tényleg azok: "Tudom, hogy minket már leírtak rég a tévén hirdetők// De a fészbukon még megtalálnak oh, a régi nők".

Kiszabott gyorsan teltek az évek, s az idő most is rohan

/ Csodálkozom, hogy még mindig élek s tolom itt neked magam

Bródy János legújabb, hetedik szólóalbuma, Az Illés szekerén jó néhány meglepetést tartalmaz azok számára, akik csupán az eddigi Bródy lemezekre alapozták elvárásaikat. Zeneileg pörgős, dinamikus, és a megszokott Bródy-hangzás ... Tovább »

Kalkbrenner hálás a magyaroknak
Közzétéve Nov 8 2011 11:27 szerző: cityweekend (Éccaka)

Paul Kalkbrenner szinte visszajár Magyarországra: aki a Balaton Soundon ott volt a két évvel ezelőtti buliján, az emlékezhet arra, mennyire mesterien is tudja megmozgatni a közönségét.Idén másodszor lép fel Magyarországon,a voltos bulija után november tizedikén a fővárosban, a a SYMA csarnokban láthtja a közönség, garantáltan telt ház előtt.

"Mivel Berlin kelet-német oldalán nőttem fel, nagyon hálás vagyok a magyaroknak, hogy lebontották a vasfüggönyt" – mondta. - Tudom, hogy Magyarország a Habsburg Birodalom része volt, 1945-ben szabadultak fel, aztán 56-ban kirobbantották a forradalmat, majd 1989-ben jött a vasfüggöny, és megszabadultak az oroszoktól. Aztán eszembe jut még a gulyásleves is, és a ... Tovább »

Balkan Beats: akarsz jegyet?
Közzétéve Szept 30 2011 3:03 szerző: cityweekend (Éccaka)

Újra itt a Balkan Beats, és rögtön játékot is hirdetünk. Ha helyesen válaszolsz, akkor máris suvickolhatod a participőt, gyakorolhatod a csettintgetést…

A JÁTÉK VÉGET ÉRT, A NYERTESEKET ÉRTESÍTETTÜK

Lesz megint itt kérem nemulass. Jönnek a macedónok, jelesül a Foltin az egyik legfontosabb macedón banda. Zenéjók szürreális, szenvedélyes és szellemes, dinamikus, humoros és tele van meglepetésekkel. A gyors macedón ritmus keveredik a bossanovátó kezdve a jazzen és funkon keresztül néha egészen az ... Tovább »

Drive - A határvidék hősének balladája
Közzétéve Szept 20 2011 11:23 szerző: sba (Néznivaló)

Akárhogy is nézzük, a hőst többnyire csak az különbözteti meg az ellenfeleitől, hogy melyik oldalt választotta, illetve milyen nézőpont szerint mutatja be a mesélő. Különösen igaz ez a Drive titokzatos főszereplőjére, aki végső soron épp olyan pszichopata, mint az alvilági gyilkosok.

Akárhogy is nézzük, a hőst többnyire csak az különbözteti meg ellenfeleitől, hogy melyik oldalt választotta, illetve milyen nézőpont szerint mutatja be a mesélő. Különösen igaz ez a Drive titokzatos főszereplőjére (Ryan Gosling), aki végső soron épp olyan pszichopata, mint az alvilági gyilkosok. Sőt, ha úgy tetszik, hőssé válása esetleges, elhagyva ... Tovább »

Tízezrek tüntettek a Zöld Pardonért
Közzétéve Szept 20 2011 10:51 szerző: cityweekend (Éccaka)

Több tízezren álltak ki a Zöld Pardon megmaradása mellett, támogatva a ZP megmaradását. A XI. kerületi önkormányzat csütörtökön dönt a ZP közterülethasználati engedélyének meghosszabbításáról.

Rendőrségi becslések szerint 40-45 ezren vettek részt a Zöld Pardon megmentésért tartott zenés tüntetésen 2011. szeptember 18-án, vasárnap este a budapesti Műegyetem Rakparton. A demonstráció délután 5 órakor a Pál Utcai Fiúk koncertjével kezdődött mintegy 10 ezer ember előtt, este 7 órára pedig gyakorlatilag a Petőfi hídig megtelt a rakpart ... Tovább »

A közösségi erőben bízik a Zöld Pardon
Közzétéve Aug 26 2011 11:18 szerző: katarnok (Éccaka)

Szülők is tiltakoztak a Zöld Pardon bezárása ellen, a szórakozóhely vezetése - más eshetőség nem lévén - már csak a közösségi erőben bízik. Október 31-e után kiderül, a XI. kerületi önkormányzat tényleg bezáratja e a Petőfi híd lábánál lévő szórakozóhelyet.

A Zöld Pardon bezárása nem csak a bulizni járó fiatalokat, hanem még szüleiket is váratlanul érte.

Néhány lelkes anyuka és apuka úgy döntött, ez ellen tenni kell. Ha a gyerekek aláírást gyűjtenek,

akkor a szülők is szervezkednek. Egységben az erő – ebben bízik a ZP is.

A szülői csoportosulás abban reménykedett ... Tovább »

Sziget: számok, sztárok, furcsaságok
Közzétéve Aug 15 2011 1:05 szerző: cityweekend (Fesztivália)

385 ezren voltak az idei Szigeten, ami tōbb mint tavaly, de picit elmarad az eddigi rekordtól. Idén volt a legerősebb a zenei felhozatal, viszont a svájci frank is, ami rányomta a bélyegét a jegyvásárlási kedvre.Furcsaságokból idén sem volt hiány: találtak komplett doktori disszertációt, és láthattunk sztárt a közönségre lépni.

Hat kontinens mintegy ötven országából érkeztek az idei Szigetre, ami - nagykorúságát elérve - már az egyik legfontosabb kulturális, zenei esemény Európában. A Szigetre érkező zenészek, látogatók és a nemzetközi média képviselői is egybehangzóan állítják, hogy ilyen változatos, sokszínű programkínálatot sehol máshol nem tapasztaltak.

A Sziget költségvetése az idén jelentősen megnőtt, köszönhetően ... Tovább »

Sziget: nyitott, szűz szemmel
Közzétéve Aug 14 2011 4:38 (Fesztivália)

Ez egy ritka vendégposzt. A szerző az Egyesült Államokból érkezett, soha nem járt még a szigeten. Éppen ezért személyes, és a Cityweekenden megszokott posztoktól eltérő. Fogadjátok jó szívvel.

Hét évvel ezelőtt hallotam először a Szigetről. Egy páran azt mondták hogy, ki ne hagyd, míg többen inkább azt, hogy gázos, nagy ... Tovább »

Sziget: második nap
Közzétéve Aug 12 2011 1:27 szerző: cityweekend (Fesztivália)

A második szigetelős napon Lajkó Félix a Világzenei Színpadon lépett fel, a Söhne Mannheim pedig tomboltató koncertet adott.

Tovább »

Sziget: Good Sharlotte, Söhne Mannheims, Chemical Brothers
Közzétéve Aug 11 2011 12:12 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Igen érdekesre sikeredett a csütörtöki kínálat: a metál és az electro hívők futhatnak össze két koncert között egy sörre a Szigeten, bár erre kicsi az esély, de ahogy ez lenni szokott, semmi sem kizárt, így az sem, hogy a világzenei fog nyertesként kikerülni. Sziget második nap: szubjektív ajánló.

A szokásos dilemma: melyiket válasszam? Minthogy ma úgy sikeredett a programok kialakítása, hogy egy időben lép fel a Nagyszínpadon a Chemical Brothers, míg ugyanekkor (21.30) a Világzenein a Gotan Project. Amíg eldönti a fesztiválozó, hogy merre is vesse a jósors, addig nézze meg Lajkóékat szintén a Világzenein (18.15 ... Tovább »

Prince, avagy amikor tényleg show van
Közzétéve Aug 10 2011 5:25 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Jó volt, jól szólt, és pont annyi volt, mint amennyit az ember elvár egy olyan sztártól, aki először lép fel Magyarországon. Prince a Szigeten magasra tette a mércét. Érdemes volt ott lenni, és látni, mit tud, mire képes élőben az 53 éves zenész.

Érdekes, hogy "csak” 45 ezren voltak kint kedden, a Sziget nulladik napján, mikor Prince lépett fel. Mivel mintha mindenki az 53 éves amerikai zenészre lett volna kíváncsi, a Nagyszínpadnál már hat óra magasságában elkezdtek gyülekezni a nézők, abból is a türelmesebbik fajta, hogy hátha és tényleg akkor kezd, amikor, azaz ... Tovább »

Nagykorúvá érett a Sziget
Közzétéve Aug 8 2011 9:56 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Negyvenegy országból érkeznek fellépők, 52 porgramhelyszín a 76 hektáros szigeten, ahol naponta 200-250 program várja a fesztiválozókat. Számok, érdekességek, na és persze a lényeg: hétfőn kezdődik a Sziget.

Mínusz egyediken Geszti, minden mennyiségben, a Rapülők, a Jazz+Az és a legújabb formáció a Gringó Sztár, valamint sok-sok vendég. A nulladikon MR2 Szimfonik, a hazai élvonal és a Magyar Rádió Szimfonikusok előadásában; Kelet-Európa Express, ami megáll a New York-i Klezmaticsnál, a szerb Boban i Marko Markovicnál, a szentpétervári Leningrádnál ... Tovább »

Sziget: Prince kifutót kap
Közzétéve Aug 4 2011 2:45 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Megduplázzák a kivetítőfalakat is, így kb hatvan négyzetméteres falon lehet látni a fellépőket, akiknek a sorát Gesztiék nyitják hétfőn, majd őket követi kedden Prince, akinek a kérésére tíz méteres kifutót is hozzáraktak a nagyszínpadhoz.

Az idei évtől szebb és nagyobb Nagyszínpad veszi hátára a nemzetközi sztárokat. A megújult helyszínhez, Prince külön kérésére, még egy tízméteres kifutót is építenek a szervezők.

Több mint 30 kamion szállította a Hajógyári szigetre a fesztivál nagyszínpadának építőelemeit és a felszerelendő fény és hangberendezéseket. A küllemében idén teljesen megújuló színpad ... Tovább »

Most a Sziget cirkuszol
Közzétéve Júl 28 2011 11:18 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Az elmúlt majd’ 20 évben akadt jópár ilyen-olyan mondvacsinált cirkusz a Sziget körül, de most a Sziget cirkuszol. Mégpedig nem is akárhogyan és ez nem mondvacsinált. Az idei fesztivál cirkuszporondján nemzetközi és hazai kiválóságok adják egymásnak a manézst augusztus 10-15 között.

Egy igazi kis cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem is várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának az eredménye. A klasszikus cirkuszi külső, egy modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, mely a Szigeten nyitja meg kapuit, s egy igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész ... Tovább »

Melegük lesz a Soundozóknak
Közzétéve Júl 5 2011 2:54 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Annyi már valószínüsíthető: fázni nem fognak a soundosok. A kánikula csütörtöktől támad, de jönnek szép sorjában a pörgetős nevek is: Fedde Le Grand, Ricardo Villalobos, Armin van Buuren, Portishead, The Orb.

Ismét egy hosszú hétvége: július 7-től beindul a Balaton Sound, idén – mások mellett – fellép Snoop Dogg, David Guetta, Tiesto, Armin van Buuren, Mika, a Portishead és az Underworld társaságában.

28, 32, 32, 33. Ez a számsor nem az előre várható napi látogatók száma ezer főben, hanem a Balaton-partra, a hétvégére ... Tovább »

Ilyen is Volt
Közzétéve Júl 3 2011 2:36 szerző: cityweekend (Fesztivália)

A 19. VOLT Fesztiválon, az Európai Unió Magyar Elnökségének záróbuliján 102 ezren vettek részt Sopronban, s a zárónapon harmincezren voltak, így az esti órákban már kikerült a bejáratra a “teltház” felirat. És kiderült, a Volton is rendes bulit nyomó a Thirty Seconds to Mars lép fel a Szigeten, iután Amy Winehouse lemondta a koncertjét.

A fesztiválok nagykönyvébe ismét vastag betűvel írta be magát a VOLT, hiszen soha ennyien nem vettek részt korábban a négynapos rendezvényen. Az sem fordult még elő, hogy a kiadható bérletek az első este elfogytak volna, idén azonban a fesztivál első napján már nem lehetett bérletet venni, s a záró estén ... Tovább »

Voltfólió: MR2, A38, és a cafe is a díjazottak között
Közzétéve Júl 1 2011 7:46 szerző: efff (Fesztivália)

Hét év kihagyás után kiosztották ismét a VOLTfolió Kulturális Médiadíjat, amelyet a köszi.hu és a VOLT Fesztivál közösen jegyez az idei évtől.

A nominált sorrend a húsztagú kuratórium és a szakmai szavazás eredményeként alakult ki, és bár közhelyes, mégis igaz: valamennyi nominált díjazottnak is érezhette magát, hiszen a szavazás során a legrangosabb médiumok és a legnevesebb médiaszemélyiségek kerültek a közös listára.

Magazin kategóriában a WAN2 magazin lett az idei díjazott, Az internetes ... Tovább »

Elfogytak a bérletek, már csak napijegy van a VOLT-ra
Közzétéve Jún 30 2011 2:45 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Ilyen sem volt még, a Volt első elfogyott az összes bérlet, mostantól csak napijegyre számíthat az, aki Sopron felé veszi az irányt, ahol ma a többi között a Tankcsapda is fellép.

A VOLT Fesztivál történetében először fordult elő, hogy az első nap estéjén elfogyott a kiadható 15 ezer bérlet. Mostantól csak napijegyet lehet venni, de érdemes is, hiszen soha ilyen erős nemetközi felhozatala nem volt a fesztiválnak. Ma például a Primus és a SUM41, a House of Pain és Dub FX ... Tovább »

Kedden indul a Volt: 90 ezer fesztiválozót várnak Sopronba!
Közzétéve Jún 24 2011 2:42 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Jó eséllyel az orfűi fesztivál fáradalmait sem pihente ki a megrögzött fesztiválozó, de máris pakolhat, és mehet Sopronba, ahol kedden kezdődik a 19. Volt fesztivál. A sztárok apraját és nagyját – mások mellett Moby-t, a 30 Seconds To Mars-t, a My Chemical Romance-t, a SUM41-t, a Pendulumot és Paul Kalkbrennert - felvonultató esemény egyben az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége hivatalos záróbulija is. A szervezők a tavalyinál is több, 90 ezer vendéget várnak a Hűség Városába. A vendégek a jó buli mellett meg jó időt. Ez utóbbira is van esély.

Az idei évben 19. alkalommal jelentkező VOLT Fesztivál szervezői 2010-ben úgy döntöttek, megjelenésében és tartalmilag is megújul az idei VOLT. A helyszínnel kapcsolatos látványos fejlesztések mellett a programstruktúra is változik. Naponta több világsztár is megfordul június 29-től Sopronban. Sokak örömére fellép a My Chemical Romance, a Thirty Seconds to Mars ... Tovább »

Sziget: Kate Nash, Prodigy és még sokan mások
Közzétéve Jún 16 2011 1:27 szerző: cityweekend (Fesztivália)

Újabb fellépők mondtak igent a Sziget szervezők felkérésére: a Kaiser Chiefs, az Empire of the Sun, Kate Nash és a Prodigy fellépése vált biztossá az elmúlt napokban. Már csak kb. ötvenet kell aludni és jön a Sziget, sokak kedvenc fesztiválja.

“Sejtjük, hogy a fanyalgóktól kapunk majd hideget-meleget, hogy már megint a Prodigy, de hiába próbálkoztunk az utolsó pillanatig, sajnos nem sikerült az eredetileg kiszemelt zenekarokkal megegyeznünk a még egyetlen üres headliner helyre - mondta Gerendai Károly a Prodigy újabb meghívása kapcsán. "A Foo Fighters-szel például mindössze 4 napon múlik, de sajnos ... Tovább »

Karib-tenger kalózai 4, avagy az one man show átka
Közzétéve Máj 21 2011 6:38 szerző: winston (Néznivaló)

Jack Sparrow kapitány jött, mi néztünk, és egy látványos, de azért kalandoktól annyira nem hemzsegő filmet láttunk.

Johnny Depp neve valószínűleg örökké összeforr Jack Sparrow kapitányéval, annak ellenére, hogy a színésznek számtalan emlékezetes szerepe volt már. Mégis kalóz kapitányként kajálták a népek a sztárt és mellette a másik két húzónevet Orlando Bloomot és Keira Knightleyt, azaz Will Turnert és Elizabeth Swannt. Ezért is volt érdekes kísérlet, kihagyni ... Tovább »

The Revenge az Orfeumban -- Az idei év első tízpontos bulija
Közzétéve Ápr 23 2011 11:41 szerző: animanima (Éccaka)

Végrevégre, 2011 érzése van az embernek, Budapesten. Nem tudom még hányszor kell leírni, hogy vége a 90-es éveknek, sőt 2000 is tíz éve volt már...

A Revenge akit Graeme Clarknak hívnak és skót, európa egyik legjobbfej dj producere aki rettentő sokat mozog mostanában a kontinensen. Hatalmas köszönet a Hairy Eventsnek ... Tovább »

391 Cikkek

Top felhasználók

- Budapest

 • kai
 • csele
 • gomba
 • villa
 • virag
 • merlin
 • butyok
 • sopka
 • morgopantlika_von_
 • indy
 • yamsuph
 • hairy
 • budnight
 • regiza
 • geg
 • annaeszter
 • tancszinhaz
 • szobakutya
 • koczka_mate
 • nagyzsofia