GYIK

(Gyakran Ismétlődő Kérdések)

Események hozzáadása

Mit tegyek, ha nem találom a helyszínt, amikor eseményt teszek fel az oldalra?

Hogyan tehetek fel ismétlődő eseményeket?

Most tettem fel az eseményemet, miért nem látom az oldalon?

Mi a különbség a katalógus, az esemény, és az apróhirdetés között?


Szerkesztés

Hogyan tudom kezelni az általam feltöltött információkat?

Mi történik a lejárt apróhirdetéseimmel?

Hogyan szerkeszthetem információimat, amikor azokat már felvittem az oldalra?

Tudok-e törölni megjegyzést az oldalon?

Rossz kategóriába soroltam a programot, áttehetem a megfelelő kategóriába?

Sok képet töltöttem fel, hogyan érhetem el, hogy a megfelelő kép jelenjen meg a felvitt anyagomnál?

Vállalkozásomról kritikát jelentettek meg a City Weekenden. Most mit tegyek?


Tutiság

Mit jelent a Tutiság?

Hogyan növelhetem a Tutiságot?


Bejelentkezés

Miért nem tudok bejelentkezni az oldalra?

Nem kaptam meg azt a levelet, melyben a regisztrálásomról értesítenek. Mit tegyek?

Elküldik nekem újra a visszaigazoló levelet?

Elfelejtettem a jelszavamat. Mit tegyek?

Hogyan változtatom meg a felhasználói nevemet?

Hogyan változtathatom meg a jelszavamat?


Általános

Ki készítette ezt a weboldalt?

Hogyan hirdethetek a City Weekenden?

Az eseményem be fog kerülni az újságokba és hírlevélbe?

Kivel vegyem fel a kapcsolatot, ha technikai probléma adódik az oldalon?


Szindikálás

Miért nem működik az értesítőm/ RSS feedem?

Mi az az RSS?

Hogyan kaphatok City Weekend tartalmat a weboldalamra/blogomra?

Mikor lesznek újra online-cikkek?
Részletes használati utasítás

Helyszín feltöltése

Apróhirdetés feladása

Esemény közzétételeEsemények hozzáadása


>> Mit tegyek, ha nem találom a helyszínt, amikor eseményt teszek fel oldalra? top

Amennyiben a helyszín benne van a City Weekend adatbázisában, automatikusan megjelenik, amint begépeli a nevet a helyszín mezőbe. A City Weekend már a helyszín első betűje alapján összeveti azt a többivel az adatbázisban, tehát próbálja meg begépelni a „az/a” szót a név előtt, így meg tudja nézni, hogy megjelenik-e a helyszín. Amint megtalálja a keresett helyszínt, nyomja meg az enter gombot, vagy kattintson a névre, és a helyszínnel kapcsolatos részletek automatikusan betöltődnek.

Ha a helyszín nem jelenik meg, írja be a helyszín nevét, és az alatta lévő mezőbe az esetleges kapcsolattartási információkat. Kibővítjük az adatbázist, amint az adott információ rendelkezésre áll. TIPP: Egy új helyszínt Ön is fel tud tenni az oldalra a katalógus oldalon.

>> Hogyan tehetek fel ismétlődő eseményeket? top


Különböző módon teheti fel eseményét az oldalra, annak függvényében, hogy az esemény milyen gyakorisággal ismétlődnek. Amikor ismétlődő eseményt akar feltenni, akkor a dátum menüpont legördülő sávjánál választhatja ki az opciókat:

 1. Naponta előforduló (olyan események, melyek, több, egymást követő napon zajlanak) – Kattintson a naptár ikonra, és válassza ki az esemény kezdődátumát, vagy gépelje be. Aztán válassza ki az esemény utolsó dátumát.
 2. Hetente előforduló – (olyan események, melyek néhány hetente kerülnek megrendezésre). Például egy olyan esemény esetében, amely minden hónap harmadik hetének „pénteki” napján fordul elő, válassza ki a legördülő sávból a „minden negyedik héten” lehetőséget. Kattintson a naptár ikonra, és válassza ki az esemény kezdődátumát, vagy gépelje be. Aztán válassza ki a hét napját. TIPP: A hét több napját is ki lehet választani. A kiválasztott nap eltávolításához kattintson még egyszer a napra.
 3. Havonta munkanapon (munkanapokon) előforduló – Válassza ki, hogy a hónap melyik hetére, illetve a hét melyik napjára esik az esemény a legördülő sávból. Kattintson a naptár ikonra, és válassza ki az esemény kezdődátumát, vagy gépelje be.
 4. Havonta bizonyos napon (napokon) előforduló – Válassza ki, hogy havonta milyen gyakorisággal fordul elő az esemény. Kattintson a naptár ikonra, és válassza ki az esemény kezdődátumát, vagy gépelje be. Aztán válassza az esemény dátumát az adott hónapban. TIPP: A hét több napját is ki lehet választani. A kiválasztott nap eltávolításához kattintson még egyszer a napra.


>> Most tettem fel az eseményemet, miért nem látom az oldalon? top


A City Weekend szerkesztői gyakran ellenőrzik az oldalt, illetve hagyják jóvá a benyújtott eseményeket annak érdekében, hogy biztosítsák az információk helyességét, ill. azt, hogy azok ne legyenek sértőek másokra nézve. Az események általában azonnal megjelennek. Amennyiben az Öné nem jelenik meg, akkor várjon 15 percet. Ha ezt követően sem jelenik meg, akkor vegye fel a kapcsolatot a City Weekend szerkesztőjével.>> Mi a különbség a katalógus, az esemény, és az apróhirdetés között? top


 • katalógus = olyan oldal, ahol Ön elhelyezheti a vállalkozását/éttermét/bárját/szervezetét/klubját annak leírásával, címével és a kapcsolattartási információjával.
 • esemény = egyszeri, vagy ismétlődő események reklámozására használjuk.
 • apróhirdetés = szolgáltatások, munkaerő, ingatlan, stb. hirdetések.


Szerkesztés


>> Hogyan tudom kezelni az általam feltöltött információkat? top


Valamennyi megjegyzés, szemle, apróhirdetés, esemény és katalógus megtalálható az Ön profiloldalán.


>> Mi történik a lejárt apróhirdetéseimmel? top


Ne aggódjon, azok még mindig megvannak. Bár a lejárt apróhirdetései és eseményei nem láthatók a honlapon, azért még mindig megtekintheti azokat az Ön profiloldalán.
>> Hogyan szerkeszthetem információimat, amikor azokat már felvittem az oldalra? top

A City Weekend lehetővé teszi a változtatást az eseményeknél. Ez roppant egyszerű. Ahhoz, hogy szerkeszteni tudjon egy már Ön által felvitt eseményt, vagy keresse meg magát az eseményt és kattintson rá, vagy pedig profiloldalán látogassa meg az „Én dolgaim” részt. Profiljához bármikor hozzáférhet oly módon, hogy rákattint a nevére a lap jobb felső sarkában, miután bejelentkezett. Az összes eseménye, előfizetése és megjegyzése ezen az oldalon található.

Amikor az oldal betöltődik, a Tutiság osztályozás alatt látni fogja a „Szerkesztés” lehetőséget. Egyszerűen kattintson a „Szerkesztés”-re és végezze el a változtatásokat.

Ha szeretne a katalógus/esemény szerzője lenni, regisztráljon, kattintson ide) és küldje el a szerkesztőnek a katalógus/esemény nevét és az Ön felhasználói nevét, és megtesszük Önt szerzőnek. Mint szerző Ön a „birtokosa” az adott katalógusnak, és Ön adhatja meg annak leírását, szerkesztheti az információkat, fotókat és eseményeket adhat hozzá, sőt vannak még további lehetőségek is.>> Tudok-e törölni megjegyzést az oldalon? top


A kritikákról:

NE értékelje túl egyetlen negatív megjegyzés hatását. Igazából a City Weekend felhasználóival folytatott beszélgetésekből azt derítettük ki, hogy a kedvező kritikával vegyített negatív értékelések gyakran még növelték is a pozitív értékelések hitelességét, megmutatva, hogy a City Weekend őszinte és nyílt környezetben működik. Fentieket figyelembe véve, amennyiben nő a negatív hozzászólások száma, akár visszajelzésnek is veheti azokat, és elgondolkodhat azon, milyen módon tudja tevékenységét javítani.

NE rohanja le azokat az embereket, akik bíráló megjegyzéseket írtak Önről. Bár csábító a lehetőség, de tapasztalatunk szerint a visszavágás bizonyos esetekben azt eredményezheti, hogy a City Weekend közössége még rá is tesz egy lapáttal, sőt még inkább negatívumokat terjeszt „igazságérzete felébredésével”.Különféle megjegyzések:

Ha egy megjegyzés nyíltan sértő más felhasználókra nézve, akkor vegye fel a kapcsolatot a City Weekend szerkesztőivel, és ők eltávolíthatják azt az oldalról.>> Rossz kategóriába soroltam a programot, áttehetem a megfelelő kategóriába? top


Semmi gond, ahhoz, hogy szerkeszteni tudjon egy már feltett eseményt, keresse meg és kattintson rá, vagy látogassa meg profiloldalán az ”Én dolgaim” részt. Válasszon új kategóriát a legördülő sávból, és tegye fel az anyagot újra.

Amennyiben egy eseményt véletlenül feltett az apróhirdetések közé, vagy fordítva, akkor vegye fel a kapcsolatot a szerkesztővel úgy, hogy ide kattint, tudatja velünk, hogy melyik eseményt akarja eltávolíttatni, és hova akarja azt áttenni, mi pedig amint tudjuk, elintézzük.>> Sok képet töltöttem fel, hogyan érhetem el, hogy a megfelelő kép jelenjen meg a felvitt anyagomnál? top


Az Ön által feltöltött első fotó lesz automatikusan a fő fotó, amelyik megjelenik a katalógusban/eseményekben/apróhirdetésekben. Amennyiben azt szeretné, hogy egy másik kép legyen a fő fotó, menjen végig az alábbi lépéseken:

 1. Menjen a katalógusok/események/apróhirdetések menüpontba.

 2. Kattintson a „Képek kezelése” pontra (az „Összes kép bemutatása” pont alatt)

 3. Kattintson a „Fő kép megjelölése” pontra a fotó alatt, melyet mostantól fő képként szeretne megjelentetni.

>> Vállalkozásomról kritikát jelentettek meg a City Weekenden. Most mit tegyek? top

Gratulálok! Akkor Ön máris a City Weekenden belül tudhatja magát. Javasoljuk, hogy kapcsolódjon be személyesen a City Weekend közösségbe – elsősorban, mint magánszemély, de olyasvalakiként is, aki aktívan próbálja üzleti tevékenységét promótálni. Egyszerű MIT TEGYÜNK és MIT NE TEGYÜNK listánkat olyan személyeknek szánjuk, akik valamilyen üzleti tevékenységet folytatnak, és reméljük, hogy rendszeresen elküldi majd nekünk azt, ami ezek közül a leginkább bevált.


Először arról, MIT NE TEGYÜNK:

 1. NE szóljon hozzá a saját vállalkozásához anonim módon, és barátait se bátorítsa erre (lásd az alábbi alternatívákat).

 2. NE becsülje túl egy negatív hozzászólás hatását. Még a legjobb vállalkozásoknál is megtörténik. Igazából a City Weekend felhasználóival folytatott beszélgetésekből azt derítettük ki, hogy a kedvező kritikával vegyített negatív értékelés gyakran még növelte is a pozitív értékelések hitelességét, bemutatván, hogy a City Weekend őszinte és nyílt környezetben működik. Fentieket figyelembe véve, amennyiben nő a negatív hozzászólások száma, akár visszajelzésnek is veheti azokat, és elgondolkodhat azon, hogy milyen módon tudja tevékenységét javítani.

 3. NE rohanja le azokat az embereket, akik bíráló megjegyzéseket írtak Önről. Bár csábító a lehetőség, de tapasztalatunk szerint a visszavágás bizonyos esetekben azt eredményezheti, hogy a City Weekend közösség még rá is tesz egy lapáttal, sőt még inkább negatívumokat terjeszt „igazságérzete felébredésével”.


Most pedig arról, MIT TEGYÜNK:

 1. REGISZTRÁLJA magát a City Weekenden mint magánszemély, és lépjen kapcsolatba a közösséggel (írjon hozzászólásokat, töltsön fel képeket, stb.) Mint üzlettulajdonos vagy vállalkozó Ön is emberi lény, éppen ezért a City Weekend a legmegfelelőbb hely arra, hogy ez megmutassa.

 2. TEGYEN fel képeket az üzleti oldalára és győződjön meg arról, hogy üzleti információi helyesek. Kattintson az „Üzleti Információ Frissítése” linkre, amennyiben változtatásokat akar végrehajtani, és ne feledje, amikor információt tesz fel az oldalra, akkor Ön üzlettulajdonosként jár el.

 3. TEKINTSE át a saját üzletét – világosan jelölve, hogy Ön a vállalkozás tulajdonosa. Itt fontos, hogy teljes képet adjon magáról, cserébe visszajelzéseket kap majd a City Weekend közösségtől.

 4. HASZNÁLJA a City Weekend privát üzenetszolgáltatását, hogy megköszönje a hozzászólóknak, hogy reagáltak az Ön vállalkozására – vegye azonban figyelembe, hogy érdemes várni 48 órát, mielőtt válaszolna bármilyen negatív kritikára, hogy kellő időt adjon a kedélyek megnyugvására. Próbálja magát belehelyezni a hozzászóló szerepébe, és vegye figyelembe, hogy válasza esetleg védekezésnek fog tűnni, tehát csak óvatosan.

 5. IGENIS vegye a visszajelzést a szívére ... azonban ne feledje, hogy minden egyes kritika csak egy egyéni vélemény, és igazából csak az egész City Weekend közösség véleménye számít, együttesen.

Tutiság


>> Mit jelent a Tutiság, és hogyan tudom az eseményeimet ismertebbé tenni? top

Jó kérdés! A hagyományos rangsorolás helyett a Tutiság az, amit a City Weekend használ, hogy felfedje, mi a legmenőbb a városban. A Tutisággal lemérhetjük mennyire népszerűek a dolgok a honlapon egymással összevetve. Ráadásul a Tutisággal azt is mérhetjük, hogy mennyire népszerűek a beharangozott események (nem lenne méltányos egy olyan eseményt rangsorolni, melyet még senki nem látott, vagy amelyről még senki nem írt kritikát). A Tutiságot akkor nézzük meg, amikor eldöntjük, hogy mit reklámozzunk az oldalon, és mit helyezzünk el a City Weekend kiadványunkban. Ön is befolyásolhatja egy téma Tutiságát azáltal, hogy reagál rá, vagy reklámozza. Lásd alább.

>> Hogyan növelhetem a Tutiságot? top

A Tutiságnál nagyon sok tényezőnek van szerepe, leginkább annak, hogy egy oldalon milyen aktivitás mutatkozik egy témával kapcsolatban. Íme néhány ötlet arra, hogyan lehet a Tutiságot fokozni:

 1. Tegyen fel néhány képet
 2. Ossza meg a barátaival
 3. Írjon hozzá megjegyzést, vagy kritikát
 4. A legfontosabb azonban, hogy tegye a tartalmát olyan érdekessé, amilyenné csak tudja, hiszen mások is ezt teszik

Bejelentkezés


>> Miért nem tudok bejelentkezni az oldalra? top


 • Regisztrálta magát? Ha nem, akkor kattintson ide a regisztrációhoz.
 • Rákattintott-e a linkre a visszaigazoló levélben, amit küldtünk Önnek? További információt lásd alább.
 • Biztos abban, hogy az Ön által használt jelszó helyes? Ha elfelejtette, akkor kattintson ide, és elküldjük Önnek a jelszót emailben.
 • Lehet, hogy Önt letiltották. Vegye fel a kapcsolatot a szerkesztővel, kattintson ide, adja meg a felhasználói nevét és email-címét a levélben, és mi megoldjuk a problémát.

>> Nem kaptam meg azt a levelet, melyben a regisztrálásomról értesítenek. Mit tegyek? top

Amikor regisztrálja magát, az Ön által megadott email-címre küldünk Önnek egy visszaigazolást. Ez 5 percen belül meg kell, hogy érkezzen (ha a visszaigazoló levél nincs a postaládában, akkor ellenőrizze a levélszemetet, mert elképzelhető, hogy ott kötött ki). Kattintson az emailen belülii linkre, hogy aktiválni tudja a bejelentkezését. És már él is a regisztrációja.

>> Elküldik nekem újra a visszaigazoló levelet? top

Amennyiben 15 perc eltelt, és még mindig nem kapta meg a visszaigazoló emailt, vegye fel a kapcsolatot a szerkesztővel, kattintson ide, adja meg a felhasználói nevét és email-címét a levélben, és mi megoldjuk a problémát, amint tudjuk.

>> Elfelejtettem a jelszavamat. Mit tegyek? top

Nem gond, bárkivel előfordulhat. Kattintson ide, és küldjön a szerkesztőnek egy emailt. Adja meg a felhasználói nevét és az email-címét, és elküldjük az új jelszavát. Amikor megkapja az új jelszavát, akkor jelentkezzen be ide és változtassa meg a jelszavát olyanra, ami biztonságosabbá teszi a profiloldalát.

>> Hogyan változtatom meg a felhasználói nevemet? top

Ehhez emailt kell küldenie a szerkesztőnek. Kattintson ide, és küldjön a szerkesztőnek egy emailt, a jelenlegi felhasználói nevével, és azzal a felhasználói névvel, amit a jövőben szeretne.

>> Hogyan változtathatom meg a jelszavamat? top

Jelszavát az Ön profiloldalán, az összes megjegyzései, kritikái, apróhirdetései, eseményei és katalógusa alatti résznél tudja megváltoztatni.Általános


>> Ki készítette ezt a weboldalt? top


A City Weekend weboldalt a svájci Ringier médiacég kínai leányvállalatának munkatársai készítették, angol nyelven, a Kínába látogató külföldiek számára. A magyar változat az eredeti kínai site első külföldi mutációja. A CityWeekend.hu kiadója a Ringier Kiadó Kft. Kapcsolat

>> Hogyan hirdethetek a City Weekenden? top


Az események, apróhirdetések és helyek közzététele ingyenes, de természetesen ennél intenzívebb megjelenést is tudunk biztosítani a vállalkozása számára. Hirdessen nálunk!

A Cityweekend.hu reklámfelületeinek az értékesítését a Ringier Online Sales House végzi.

Online hirdetési vezető: Rébeli Szabó Ferenc E-mail:ferenc.rebeli@ringier.hu
Telefon: +36-1-460-2769
Fax: +36-1-460-2501


>> Az eseményem be fog kerülni az újságokba és hírlevélbe? top

A legjobb eseményeket kiválasztjuk, és azokat betesszük a hírlevélbe, illetve esetenként a Ringier Kiadó nyomtatott kiadványaiba - bár ez utóbbira semmilyen garanciát nem tudunk nyújtani. Hogy növelje esélyeit, tegyen fel az eseményhez ütős leírást és jó fényképeket, hogy felhívja rá az emberek figyelmét. Ez felkelti a szerkesztők érdeklődését is, és ezzel javulnak az esélyei arra, hogy bekerüljön a nyomtatott kiadványokba vagy a hírlevélbe.

>> Kivel vegyem fel a kapcsolatot, ha technikai probléma adódik az oldalon? top

A béta verzióban lesznek technikai problémák és bosszúságok is, de mi gyorsan ki tudjuk ezeket javítani, hogy jobbá tegyük az oldalt. Segítsen nekünk azzal, hogy elküldi ide a technikai problémák leírását.Szindikálás


>> Miért nem működik az értesítőm/ RSS feedem? top


Segítsen nekünk azzal, hogy elküldi ide a technikai problémák leírását.

>> Mi az az RSS? top


Az RSS egy angol rövidítés, Nagyon Egyszerű Szindikálást (Really Simple Syndication) jelent, ez lehetővé teszi az Ön számára, hogy állandóan és automatikusan nyomon kövessen egy weboldalt. Ahelyett, hogy naponta tízszer vissza kellene jönnie, hogy megnézze, tett-e valaki valamilyen megjegyzést, egyszerűen hozzáteszi az RSS feed-et a feed-olvasóhoz, és azonnal értesül róla, ha új hozzászólás érkezik. Ez nem csak a megjegyzésekre vonatkozik, létezik RSS-feed az eseményekre, és az apróhirdetésekre is.

Amennyiben egy oldalon narancssárga RSS ikont lát, azt csak ki kell másolnia, majd be kell illesztenie a linket a feed-olvasóba, így azonnal értesül arról, ha valami mozgás történik.

Nézze meg a
legnépszerűbb fedjeinket!.


Feed-olvasó
Amennyiben rendelkezik gmail/googlemail hozzáféréssel, akkor máris birtokában van az egyik legjobb feed-olvasónak, a google reader-nek.

Amennyiben nincs google hozzáférése, akkor a Newsvine is nagyon népszerű online RSS-olvasó.
>> Hogyan kaphatok City Weekend tartalmat a weboldalamra/blogomra? top


Tegye fel a City Weekend widget-et az oldalára, és megkapja a legaktuálisabb eseményeket a saját oldalára. A web-widget egy olyan kódsorozat, amelyet bármely HTML-alapú weboldalra fel lehet telepíteni. Csak menjen a [link a widget-oldalra], másolja és illessze be azt a blog HTML template-jébe, és a City Weekend események automatikusan megjelennek az oldalán.>> Mikor lesznek újra online-cikkek? top

A honlapot apránként indítjuk be, bár egy honlap soha nincs teljesen készen (mindig van rajta valami javítanivaló). Szeptember 14-től megtekinthetők a cikkek és még egyebek is.

Részletes használati utasítások>> Helyszín feltöltése: top


Az alábbiakban lépésről-lépésre megmutatjuk, hogyan kell feltenni egy helyszínt a City Weekendre


 • Menjen a “Katalógusok” oldalra, és kattintson az "Ajánljon egy új helyet" pontra.
 • Válassza ki a kategóriát a helyszínhez.
 • Írja be a nevét, telefonszámát, weboldalát, email-elérhetőségét, telefonszámát és nyitvatartási idejét.
 • Jelezze, hogy van-e ingyenes wifi, hogy elfogadják-e a nemzetközi hitelkártyákat, és hogy családbarát-e.
 • Válassza ki a tevékenységi területét.
 • Írja be a címet és az útleírást.
 • Írja be a helyszín minősítését.
 • Írjon rövid jellemzést a helyszínről. Erre körülbelül 2000 karakternyi, azaz körülbelül 500 szóban van lehetősége. Ide viszont ne írja be a kapcsolattartási információt, mivel azt fent már beírta, és az automatikusan megjelenik. Egy jól megfogalmazott leírás több olvasót vonz, és emeli az esemény színvonalát.
 • Kattintson a "feltöltés" gombra – Tud fotót is csatolni a helyszínhez. A fotók feltöltése nem csak a minősítését javítja, de vonzóbbá is teszi azt. Egyébként ezt a részt átugorhatja, és a fotót később is feltöltheti. Arra is van lehetősége, hogy az eseményt megossza a barátaival, ebben az esetben írja be azoknak az embereknek az email-elérhetőségét, akiket tájékoztatni szeretne. – Immár online módon elérhető az eseménye!

>> Apróhirdetés feladása: top


Az alábbiakban lépésről-lépésre megmutatjuk, hogyan kell feltenni egy apróhirdetést a City Weekendre


 • Menjen az “Apróhirdetések” oldalra, és kattintson az „Új apróhirdetés feladása” pontra.
 • Válassza ki a megfelelő kategóriát. (Lényeges, hogy a kategóriának megfelelő információt adjon fel).
 • Adjon egy rövid címet az apróhirdetésnek. Egy jól megfogalmazott cím több olvasót vonz és emeli az esemény színvonalát.
 • Írjon rövid jellemzést az anyaghoz. Erre körülbelül 2000 karakternyi, azaz körülbelül 500 szóban van lehetősége. Ide viszont ne írja be a kapcsolattartási információt, mivel azt fent már beírta, és az automatikusan megjelenik. Ismételten hangsúlyozzuk, hogy egy jól megfogalmazott leírás több olvasót vonz, és emeli az esemény színvonalát.
 • Válassza ki apróhirdetése megjelenésének idejét az oldalon.

További információ ingatlan-hirdetésekhez
- Írja be a hálószobák számát, a négyzetméterben megadott méretet és az elhelyezkedést.


További információ az állásajánlatokhoz
- Írja be a munkaadó nevét, a munka jellegét (rendszeres, vagy alkalmi), a fizetés körülbelüli nagyságát (azt is írhatja, hogy „megegyezés szerint”), illetve az iparágat.

 • Lehet fényképet is csatolni a hirdetéshez. A fotók feltöltése nem csak a besorolást javítja, de vonzóbbá is teszi a hirdetést. Egyébként ezt a részt átugorhatja, és a fotót később is feltöltheti.
 • Arra is van lehetősége, hogy hirdetését megossza a barátaival, ebben az esetben írja be azoknak az embereknek az email-címét, akiket tájékoztatni akar.
 • Most már online is elérhető az apróhirdetése.

>> Esemény közzététele: top


Az alábbiakban lépésről-lépésre megmutatjuk, hogyan kell feltenni egy eseményt a City Weekendre

 • Menjen az “Események” oldalra, és kattintson rá az "Új esemény feltöltése" pontra.
 • Válassza ki az esemény kategóriáját.
 • Adjon egy rövid nevet az eseménynek. Egy jól kiválasztott cím több olvasót vonzhat, és emelheti az eseménye színvonalát.
 • Válassza ki a helyszínt a helyszín nevének beírásával. Amennyiben a helyszín szerepel a City Weekend katalógusok adatbázisban, akkor az automatikusan megjelenik, amint begépeli. HA NEM, akkor nyugodtan írja be a helyszínt az alatta lévő mezőbe.
 • Írjon rövid jellemzést az eseménnyel kapcsolatban. Erre körülbelül 2000 karakternyi, azaz körülbelül 500 szóban van lehetősége. Ide viszont ne írja be a kapcsolattartási információt, mivel azt fent már beírta, és az automatikusan megjelenik. Egy jól megfogalmazott leírás több olvasót vonz, és emeli az esemény színvonalát.
 • 5 féle dátumtípus rendelhető az eseményhez, attól függően, hogy folyamatos, ismétlődő, vagy egyszeri eseményről van-e szó.
  • Az egynaposnál kattintson a naptár ikonra, és válassza ki a dátumot, vagy gépelje be (év-hó-nap).
  • Naponta előforduló (ezek olyan események, melyek, több, egymást követő napon zajlanak) – Kattintson a naptár ikonra, és válassza ki az esemény kezdődátumát, vagy gépelje be. Aztán válassza ki az esemény utolsó dátumát.
  • Hetente előforduló – (ezek olyan események, melyek néhány hetente kerülnek megrendezésre). Például egy olyan esemény esetében, amelyet minden hónap harmadik hetének „péntekén” tartanak, válassza ki a legördülő sávból a „minden negyedik héten” pontot. Kattintson a naptár ikonra, és válassza ki az esemény kezdődátumát, vagy gépelje be. Aztán válassza ki a hét napját. TIPP: Lehetőség van a hét több napjának kiválasztására is. A kiválasztott nap eltávolításához kattintson még egyszer a napra.
  • Havonta, munkanapon (munkanapokon) előforduló – Válassza ki, hogy a hónap melyik hetére, illetve a hét melyik napjára esik az esemény a legördülő sávból. Kattintson a naptár ikonra, és válassza ki az esemény kezdődátumát, vagy gépelje be.
  • Havonta bizonyos napon (napokon) előforduló – Válassza ki, hogy havonta hány alkalommal kerül megrendezésre az esemény. Kattintson a naptár ikonra, és válassza ki az esemény kezdődátumát, vagy gépelje be. Aztán válassza az esemény dátumát az adott hónapban. TIPP: Lehetőség van több nap kiválasztására is. A kiválasztott nap eltávolításához kattintson még egyszer a napra.
 • Válassza ki az időt. Ügyeljen arra, hogy a 24 órás formátumot használja. Például: 20:00 = este 8. Az esemény végének időpontját nem kell beírnia, amennyiben az esemény késő éjszakáig tart.
 • Amennyiben Ön eseményszervező, akkor tegyen x-t a kis kockába. A profilja alatt található kapcsolattartási információt fogjuk arra használni, hogy tájékoztassuk az olvasókat. Amennyiben Ön nem eseményszervező, akkor töltse ki az alábbi kapcsolattartási információt.
 • Írja be a weboldalát, ha van ilyen
 • Írja be a kapcsolattartó személyt, ha van ilyen
 • Írja be az eseményhez tartozó telefonszámot, ha van ilyen
 • Írja be az esemény email-címet (ez kötelező)
 • Kattintson a „feltöltés” gombra – Lehet fotót is csatolni az eseményhez. A fotók feltöltése nem a besorolást javítja, de vonzóbbá teszi az eseményt. Egyébként ezt a részt átugorhatja, a fotót később is feltöltheti. Arra is van lehetőség, hogy az eseményt megossza a barátaival, ebben az esetben írja be azoknak az embereknek az email-címét, akiket tájékoztatni szeretne. – Most már online is elérhető az eseménye!